You are currently viewing Τα γεμιστά αλλιώς με κινόα, λαχανικά και δυόσμο 

Τα γεμιστά αλλιώς με κινόα, λαχανικά και δυόσμο 

Υλικά

4 μέτριες ντομάτες

4 στρογγυλά κολοκύθια

4 μέτριες πιπεριές

180g κινόα

450ml ζωμός λαχανικών

2 ντομάτες, τριμμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 καρότα μέτρια, τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή ΑΒ

12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

200g τυρί κατσικίσιο σε άλμη «AB think bio»

100ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ΑΒ

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε μία φέτα από την πλευρά του κοτσανιού καπάκια, τα αφήνουμε κατά μέρος και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες. Κόβουμε από την επάνω πλευρά στις ντομάτες και στα κολοκυθάκια μια λεπτή φέτα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και την κρατάμε σε ένα μπολ. Τη σάρκα από τις ντομάτες τη λιώνουμε με πιρούνι και την κρατάμε επίσης σε ένα μπολ.
• Πλένουμε με κρύο νερό την κινόα, τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κινόα να απορροφήσει τον ζωμό.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη σάρκα από τα κολοκύθια, τα καρότα και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες (όχι τη σάρκα που αφαιρέσαμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κινόα, 100 γρ. από το τυρί, θρυμματισμένο, την πάπρικα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
• Μοιράζουμε το μείγμα στα λαχανικά, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τις λιωμένες ντομάτες που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
• Ψήνουμε το φαγητό περίπου για 30 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Share: