You are currently viewing 2 + 1 Συνταγές για νόστιμες και θρεπτικές μπάρες δημητριακών

2 + 1 Συνταγές για νόστιμες και θρεπτικές μπάρες δημητριακών

  1. Μπάρες με βρώμη (Quaker) φυστικοβούτυρο και μέλι
    Υλικά:
    250 γρ. φυστικοβούτυρο
    250 γρ. μέλι|
    1/2 κ.γ. αλάτι
    270 γρ. βρώμη Quaker
    2-3 Αμύγδαλα χοντροκομμένα
    σοκολάτα (προαιρετικά)
  1. Ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
  3. Το μείγμα είναι ρευστό.
  4. Προσθέτουμε αλάτι.
  5. Ενώνουμε το μείγμα μας με τις νιφάδες βρώμης.
  6. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την σοκολάτα και ότι άλλο θέλουμε.
  7. Ανακατεύουμε, αν θέλουμε “πλάθουμε” με τα χέρια.
  8. Παίρνουμε ένα ταψάκι ιδανικά τετράγωνο.
  9. Μεταφέρω τις μπάρες μου σε λαδόκολλα.
  10. Προσθέτω και πάνω από το ταψί λαδόκολλα και καλύπτω τις μπάρες μου.
  11. Τις βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  12. Αφού παγώσουν, αφαιρώ την λαδόκολλα και κόβω σε κομμάτια της αρεσκείας μου (ιδανικά μέχρι 25γρ)

    2.Μπάρες με βρόμη και ξηρούς καρπούς

    Συστατικά

    150 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
    50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
    50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
    100 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
    50 γρ. ηλιόσπορο, χοντροκομμλενους
    120 ml χυμό πορτοκαλιού, από 1 φρέσκο πορτοκάλι
    ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
    1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
    1/4 κ.γ. γαρίφαλο
    160 γρ. νιφάδες βρόμης, σε σκόνη
    50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
    2 κ.γ. παπαρουνόσπορο
    2 κ.σ. φιστικοβούτυρο

    Κόβουμε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τους περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2 δόσεις. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
    Στίβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε τον χυμό στο μπολ με τους χουρμάδες.
    Ανακατεύουμε και πατάμε με ένα πιρούνι ώστε να μαλακώσουν οι λιωμένοι χουρμάδες και να ανακατευτούν με το χυμό.
    Περνάμε τους ξηρούς καρπούς από το μπλέντερ μέχρι να τους χοντροκόψουμε. Σας προτείνω να το κάνετε σε 2-3 δόσεις.
    Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βρόμη την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ ώστε να γίνει αλεύρι. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και τα δάκρυα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι, στο τέλος όμως θα χρειαστεί να βάλουμε τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθεί πλήρως η βρώμη στο μείγμα μας.
    Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20×20 εκ, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με το χέρι μας. Αν δυσκολευτούμε να το κάνουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν πλάστη.
    Σκεπάζουμε το μείγμα με τη λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μετά από λίγες ωρες είναι έτοιμο. Κόβουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

3. Μπάρες με 3 υλικά

  1. 200 γρ. κουβερτούρα
  2. 260 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  3. 450 γρ. μούσλι ή βρώμη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο νερό.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε φωτιά.
  3. Τοποθετούμε πάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει το νερό.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  5. Μόλις λιώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
  6. Πρόσθετουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το ταχίνι και ανακατεύουμε.
Share: