Μελιτζάνη Κέλλυ Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Βιογραφικό

Ονομάζομαι Μελιτζάνη Καλλιόπη.

Είμαι διαιτολόγος- διατροφολόγος και εργάζομαι στο νομό της Χίου ως ελεύθερη επαγγελματίας.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής &Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλίας (παράρτημα Καρδίτσας). Η πτυχιακή μου μελέτη για την διερεύνηση πιθανών διατροφικών ελλειμμάτων σε παιδιά που πάσχουν από κοιλιοκάκη, βαθμολογήθηκε με άριστα.

Η Πρακτική μου άσκηση έγινε  στο τμήμα Διατροφής και στο Γαλακτοκομείο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου εκπαιδεύτηκα στην διατροφική αξιολόγηση παιδιών που πάσχουν από Κυστική Ινωση καθώς και στην διατροφική εκπαίδευση γονέων και παιδιών με Διαβήτη τύπου Ι.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBAτου τμήματος ΔιοίκησηςΕπιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διπλωματική μου εργασία αφορούσε την καινοτομία στο κλάδο διατροφής και προϊόντων της Χίουκαι τα αποτελέσματα της ανακοινώθηκαν στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Χίου.

Έχω διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης (διαιτολόγος) στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Νομικού προσώπου του Νομού Χίου, οργανώνοντας το διαιτολόγιο των νηπίων.

Συμμετέχω σε πολλά επιστημονικά συνέδρια υγείας κα διατροφής ,αφού αποτελούν μέρος της επιμόρφωσης μας, ενώ έχω διατελέσει ομιλήτρια σε ημερίδες σε σχολεία, νηπιαγωγεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις (Γιορτή Κτηνοτροφίας Χίου) κ.α.

Ασχολούμαι με θέματα παχυσαρκίας, παιδικής παχυσαρκίας, διατροφικών διαταραχών, αθλητικής διατροφής, διατροφής κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού, διατροφής μέσω ανάλυσης DNAκαι βελτίωσης όλων εκείνων των παραμέτρων υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή ή επηρεάζονται από αυτή ( μεταβολικό σύνδρομο, υπεριλιπιδαιμίες, καρδιαγγγειακά νοσήματα, υπέρταση , νεφροπάθεια , ρύθμιση σακχάρου, παθήσεις γαστρεντερικού κ.α.)

Είμαι Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) από τις 2/11/2015.

Share: