Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα .
Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 150γρ. φέτα χ.λιπαρά
- 6 αβγά
- 200γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 κουτ. σούπας γάλα ελαφρύ )
- χυμό 2 λεμονιών
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε για 5 λεπτά.
Βήμα 2
Στραγγίζετε καλά τις αγκινάρες, τις αλευρώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον αρακά.
Βήμα 4
Περιχύνετε με το μίγμα των αβγών τις αγκινάρες. Όταν η φριτάτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φυλλαράκια
Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/fritata-me-agkinares-kai-feta/