You are currently viewing Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα

Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα

Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα .

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 150γρ. φέτα χ.λιπαρά
  • 6 αβγά
  • 200γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα ελαφρύ )
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Στραγγίζετε καλά τις αγκινάρες, τις αλευρώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον αρακά.

Βήμα 4

Περιχύνετε με το μίγμα των αβγών τις αγκινάρες. Όταν η φριτάτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φυλλαράκια

Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/fritata-me-agkinares-kai-feta/

Share: