Συστατικά
300 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά, μεσαία
150 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα (μπορείτε και ολικής άλεσης ή χαρουπιού)
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. φουντούκια
300 γρ. καρότα, καθαρισμένα
1 κ.γ. βούτυρο, για τη φόρμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε τα φουντούκια στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσοχή! Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη.
Τρίβουμε τα καρότα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες και τα ρίχνουμε μαζί με τα φουντούκια στο μίξερ.
Χτυπάμε για ακόμα 3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα.
Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι μια φόρμα για κέικ 10×35 εκ.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πηγή : https://akispetretzikis.com/recipe/6856/cake-karotou