You are currently viewing Μπισκότα με αμύγδαλα , ταχίνι , μελι και κακάο !

Μπισκότα με αμύγδαλα , ταχίνι , μελι και κακάο !


Θα χρειαστείτε :
250 γρ αμύγδαλα
150 γρ μελι
80 γρ ταχίνι
30γρ κακάο σκονη
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μια τσιμπιά αλάτι .
Ιδανικό σνακ για μικρούς και μεγάλους.
Πλούσια σε καλά λιπαρα , πρωτεΐνη , και φυτικές ίνες .
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

Τοποθετούμε τα αμυγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, το κακάο, την βανίλια και το αλάτι

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και έπειτα με το χέρι μας. Δεν χρειάζονται ζύμωμα, παρά μόνο να ενοποιηθούν τα υλικά

Πλένουμε τα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Έπειτα τα πατάμε ώστε αν γίνουν στρογγυλά και πλατιά. Η ζύμη θα κολλάει λίγο, δε μας πειράζει, ίσα-ίσα που το θέλουμε κιόλας. Αν δυσκολεύεστε να τα πλάσετε, θα πλένετε τα χέρια σας και όπως θα είναι νωπά θα συνεχίζετε την διαδικασία

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 σε αέρα στο κάτω μέρος του φούρνου. Όταν θα τα βγάλουμε θα είναι μαλακά. Μη σας ανησυχήσει αυτό, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν!

Καλη επιτυχία !

Share: