You are currently viewing Μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Υλικά Συνταγής

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο (μισό φλιτζ.)
  • 1/2 φλ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 ½ φλ. Πετιμέζι (0,75)
  • ½ κ.γλ. σόδα
  • 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κοφτό κ.γλ. κανέλα
  • ¼ κοφτό κ.γλ. γαρίφαλο
  • 600 γραμ. περίπου αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

Για τα αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το πετιμέζι, την κανέλα, το γαρίφαλο και με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο λάδι. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά.

Στην αρχή ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι και σιγά σιγά αλευρώνοντας τα χέρια ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να πιει όλο το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Να είναι μεν λιπαρή-λαδερή αλλά να είναι σφιχτή και να μπορεί να πλάθεται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνες

Πλάθουμε τα μαλακά μουστοκούλουρα και τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες με κενό ανάμεσα τους γιατί φουσκώνουν.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20′ ανάλογα με το μέγεθός τους.

Share: