Υλικά
250 γρ. αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα
110 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή δαμάσκηνο
250 καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
ξύσμα λεμονιού
350 γρ. κουβερτούρα 50-55% κακάο
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα, προσθέτουμε τη μαρμελάδα, καρύδια, το κονιάκ ή λικέρ και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγα καρύδια ακόμη,αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μαρμελάδα.
Παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε σε τρουφάκια, βάζουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε κάθε τρουφάκι να καλυφθεί καλά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.