You are currently viewing Cheesecake χωρίς ζάχαρη με άρωμα μανταρίνι!

Cheesecake χωρίς ζάχαρη με άρωμα μανταρίνι!

Η Χίος είναι ένα ευλογημένο νησί. Ένα νησί που χαρίζει απλόχερα τους καρπούς της σε όλους .

Την ξακουστή μαστίχα με τις ευεργετικές τις ιδιότητες αλλά και το Χιώτικο μανταρίνι με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Το συγκεκριμένο γλυκό πέραν από αυτά τα δυο υλικά , περιέχει και προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς , όπως μέλι, ανθότυρο, φυστικοβούτυρο και στραγάλια.

Για τη βάση :

200 γρ πίτουρο βρώμης

30 γρ κοπανισμένο λιναρόσπορο

20 γρ φουντούκια αλεσμένα

100 γρ βούτυρο

25 γρ φυστικοβούτυρο kiss the earth Chios

Για τη κρέμα :

300 γρ τυρί κρέμα

450 γρ ανθότυρο «Μαστέλο» Χίου

200 γρ μέλι Χίου

150 ml νερό

7κ.γ. σκόνη Μανταρίνι

1κ. γ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη

5 φύλλα ζελατίνης

Για το παστέλι :

50γρ στραγάλια Χίου
50γρ φουντούκια

50 γρ αμύγδαλα λευκά

150 γρ μέλι Χίου 1 κ. γ. σκόνη μανταρίνι
½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση :
Χτυπάτε στο multi το πίτουρο βρώμης , το σπασμένο λιναρόσπορο , τα φουντούκια. Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο μαζί με το φυστικοβούτυρο και το βάζετε στο μείγμα. Στρώνετε τη βάση και το αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ετοιμάζετε στη συνέχεια την κρέμα. Μουσκεύετε τα φύλλα της ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό για 15 λεπτά.
Λιώνετε με πιρούνι το ανθότυρο και ανακατεύετε το κρεμώδες τυρί και το μέλι . Ζεσταίνετε ελαφρά το νερό και ρίχνετε μέσα τη σκόνη μανταρινιού. Στύβετε τη ζελατίνα και τη διαλύετε μέσα στο χυμό. Τον προσθέτετε στο μίγμα των τυριών και ανακατεύετε καλά. Τέλος , προσθέτετε και τη σκόνη μαστίχας.
Την ρίχνετε πάνω απο τη κρύα βάση και το αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Στο τέλος, φτιάχνετε το παστέλι.

Απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα (ή χαρτί ψησίματος) στον πάγκο της κουζίνας ή σε ένα ταψί και με ένα πινέλο την αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε σε κατσαρόλα το μέλι (ή σε βαθουλό τηγάνι γιατί φουσκώνει), και το βάζετε στο μάτι της κουζίνας. Αρωματίζουμε με σκόνη μανταρινιού και κανέλα.

Μετράτε 4-5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και αδειάζετε το δεύτερο συστατικό του παστελιού στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε για λίγα ακόμη λεπτά, να ενσωματωθούν τα υλικά και να ξεκολλά το μείγμα μας από τον πάτο της κατσαρόλας σαν μια ενιαία μάζα. Αποσύρετε από το μάτι και αδειάζετε στη λαδωμένη λαδόκολλα.
Αφού πήξει η κρέμα , σπάμε το παστέλι σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο γλυκό.

Share: