Υλικά
- 1 κούπα κινόα (λευκή ή διάφορα χρώματα)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 avocado, κομμένο σε κύβους
- 3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Χυμό από 1 Lime
- 1/2 Μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- 1. Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (περίπου 10 λεπτά), σε αλατισμένο νερό.
- 2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτά.
- 3. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το avocado, τα σοταρισμένα λαχανικά και την στραγγισμένη κινόα. Προσθέτουμε το χυμό Lime και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε/αφρατεύουμε με ένα πηρούνι.
- 4. Κοβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- 5. Γεμίζουμε τις πιπεριές με την σαλάτα κινόα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές.