Υλικά
- 200γρ. πράσινα μαρούλια
- 100γρ. σπανάκι baby
- 100γρ. ραντίτσιο
- 100γρ. μαραθόριζα, σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
- 2 κουτ. σούπας ξηρούς καρπούς ανάμεικτους
- 3 μανταρίνια
- 1 κoυτ. σούπας κόλιανδρο ή μαϊντανό φρέσκο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρίνι
- 30γρ. μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Dressing: Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, ολόκληρα. Τα περνάμε από σουρωτήρι κρατώντας τον χυμό. Στο μπλέντερ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σαλάτα: Ψιλοκόβουμε ομοιόμορφα όλα τα μαρούλια και τα υπόλοιπα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρόδι και τους ξηρούς καρπούς. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.
Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe