Υλικά
- 250 γρ πουρέ κολοκύθας
- 80 γρ αμύγδαλα , φουντούκια, κάσιους (ανάλατα και άψητα )
- 150 γρ καρύδια
- 12 γρ κανέλα Κεϋλάνης
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ πίτουρο βρώμης
- 16 γρ baking powder
- μια τσιμπιά αλάτι (π.χ. θαλασσινό)
- 200 γρ μέλι
- 100 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. cranberries
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 180 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC σε αέρα.
- Πολτοποιούμε ελαφρώς τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ.
- Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη/ή ψήνουμε, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε στην κολοκύθα όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για κεκάκια.
- Ψήνουμε στους 180οC σε αέρα για 28 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.