You are currently viewing Νηστίσιμες τρούφες σοκολάτας!

Νηστίσιμες τρούφες σοκολάτας!

Υλικά

  • Για 18 τεμάχια 250 γρ. χουρμάδες απύρηνους πολύ μαλακούς
  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ τρούφα για επικάλυψη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε πολύ καλά τους χουρμάδες με τον χυμό έως ότου έχουμε μία πάστα.

Βήμα 2

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στα μικροκύματα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σε αυτή τους χουρμάδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλκοόλ.

Βήμα 4

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το καθένα. Ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην τρούφα και ακουμπάμε σε πιατέλα.

Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/nistisimes-troufes-sokolatas-apo-ton-stelio-parliaro/

Share: