You are currently viewing Γκρανόλα με κινόα

Γκρανόλα με κινόα

Συστατικά

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
250 γρ. κινόα
60 γρ. βρόμη
40 γρ. ηλιόσπορο
15 γρ. αμύγδαλα φιλέ
1/2 κ.γ. κανέλα
50 γρ. σμέουρα (raspberries)
30 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμαγιαούρτι στραγγιστόσμέουρα (raspberries), αποξηραμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα. Σε ένα ταψί 20×30 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα. Βάζουμε την κινόα σε ένα μούλτι και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, τον ηλιόσπορο, το φιλέ αμύγδαλο, την κανέλα, τα ράσμπερις και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και με μια πλαστική σπάτουλα τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα Αφού κρυώσει το σπάμε σε ένα μπολ με τα χέρια μας. Διατηρούμε σε ένα καλά κλεισμένο αεροστεγώς δοχείο 400 γρ. Σερβίρουμε με γιαούρτι και ράσμπερις

Share: