You are currently viewing Κέικ Βρώμης με λεμόνι

Κέικ Βρώμης με λεμόνι

Υλικά

  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. γάλα
  • 3 αυγά + 2 ασπράδια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμό λεμόνι
  • 2 ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει σχεδόν σκόνη. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης , την αλεσμένη καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το γάλα όλα τα αυγά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα μέσα στις σκόνες, ανακατεύοντας καλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 – 20 λεπτά για να απορροφήσει τα υγρά η βρώμη. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρρευστο, το αραιώνουμε με λίγο γάλα, προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά. Αν βγει πολύ αραιό. προσθέτουμε λίγο αλεύρι βρώμης.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 – 45 λεπτά, μέχρι την στιγμή που θα βάλουμε ένα μαχαίρι και θα βγαίνει καθαρό.

Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/cake-lemoniou-me-leukh-sokolata/

Share: