You are currently viewing Σπανακοκέικ

Σπανακοκέικ

Υλικά

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 350γρ. σπανάκι πλυμένο και σε κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • πιπέρι, λίγο αλάτι

Διαδικασία

Μαραίνετε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να στεγνώσει από τα υγρά του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/recipe

Share: