Υλικά
- 350γρ. κινόα ή πλιγούρι
- 700γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ζεστό
- 250γρ. σύκα ξερά ψιλοκομμένα (1 εκ. περίπου)
- 1 ματσάκι ρόκα πλυμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες καρεδάκια
Για τη σάλτσα βινεγκρέτ
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 4-5 κουτ. σούπας λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Μουσκεύετε την κινόα για 1-2 ώρες. Τη βράζετε σκεπασμένη σε μέτρια φωτιά στο νερό ή το ζωμό λαχανικών για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, την απλώνετε σε ρηχό ταψί ή πιατέλα και την αφήνετε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε το λάδι με το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε την κινόα με τη ρόκα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα βρασμένα ρεβίθια, τις πιπεριές και τέλος τα σύκα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρετε με ντοματίνια κομμένα στη μέση.
πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe