You are currently viewing Πόριτζ μόκας

Πόριτζ μόκας

Υλικά

  • 1 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. καφέ φίλτρου (ρόφημα)
  • 1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1-2 κουτ. σούπας μέλι ανθέων ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

Διαδικασία

Βάζουμε τη βρώμη σε ένα βάζο ή πλαστικό δοχείο με καπάκι. Προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ, το κακάο και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε. Κλείνουμε καλά το βάζο και το κουνάμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε το βάζο στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες.

Όταν κρυώσει, η βρώμη θα έχει μαλακώσει και θα έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλου.

Το πόριτζ (porridge)-ή αλλιώς χυλός με βρώμη και γάλα ή νερό, συχνά εμπλουτισμένος με φρούτα -φρέσκα ή αποξηραμένα-, ξηρούς καρπούς και κανέλα για άρωμα, είναι αγαπημένη επιλογή για πρωινό κυρίως των Βρετανών. Επίσης η βρώμη έχει πολλές

Share: