You are currently viewing Λαχανόρυζο με φασόλια

Λαχανόρυζο με φασόλια

Υλικά

  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λάχανο, χοντροκομμένο
  • πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
  • 200 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 250 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 80 γρ. ρύζι γλασέ αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λάχανο, το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτουμε τα φασόλια, τα ντοματάκια, τον πελτέ, το κόκκινο πιπέρι, τον ζωμό και βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι.

Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10΄ ακόμη ή μέχρι να χυλώσει το λαχανόρυζο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπούκοβο, προαιρετικά.

Ήξερες ότι πως οταν συνδυάσεις όσπρια (φασόλια) με ζυμαρικά (ρύζι) η πρωτεΐνη που δημιουργείται είναι εφάμιλλη με αυτή του κρέατος;

Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/lachanoryzo-me-fasolia/

Share: