Υλικά
- 100γρ. νιφάδες βρώμης , κινόα , κεχρί (για porridge)
- 60γρ. αμυγδαλοβούτυρο & ταχίνι
- 40γρ. μέλι (προαιρετικά)
- 160γρ. δαμάσκηνα ξερά και χουρμάδες
- 4 κουτ. σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
- 4 κουτ. σούπας τριμμένο καρύδι
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μπάλα πάστας. Προσθέτετε μία κουταλιά καυτό νερό αν κολλάει πολύ το μίγμα. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά σε ένα τηγανάκι το αμυγδαλοβούτυρο και το ταχίνι μέχρι να γίνουν ένα ρευστό ομοιογενές μίγμα.
Ρίχνετε τις νιφάδες ,τον τριμμένο λιναρόσπορο και καρύδι και την πάστα των αποξηραμένων φρούτων σε ένα μπολ. Προσθέτετε το μίγμα με ταχίνι και αμυγδαλοβούτυρο και αρχίζετε να ζυμώνετε καλά μέχρι να σπάσει η πάστα των δαμάσκηνων και να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20εκ. και απλώνετε μέσα το μίγμα πιέζοντας με την παλάμη αρχικά και με την ανάποδη ενός κουταλιού στη συνέχεια. Σκεπάζετε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Το βγάζετε στον πάγκο μαζί με το χαρτί και κάνετε μικρές μπαλίτσες των30 -40γρ .