You are currently viewing Μαρμελάδα φράουλα με σπόρους Chia και μέλι

Μαρμελάδα φράουλα με σπόρους Chia και μέλι

Υλικά

  • 500 γρ φράουλες
  • 1 κ.σ σπόρους chia (προαιρετικά)
  • 50 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι που δεν έχει έντονη γεύση (ή περισσότερο εάν το επιθυμείτε)

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε κάτι αφήνουμε τις φράουλες να βράσουν και τις πατάμε με το ειδικό εργαλείο που κάνουμε πουρέ. Εναλλακτικά πατάμε με μια ξύλινη κουτάλα

Αφήνουμε να βράσει για 5- 7 λεπτά και ανακατεύουμε ώστε να μην πιάσει στην κατσαρόλα.

Στα 10 λεπτά, η μαρμελάδα θα είναι αρκετά λεπτόρρευστη

Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia και μέλι ή σιρόπι αγαύης.

Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς

Share: