Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα

Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα .

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 150γρ. φέτα χ.λιπαρά
  • 6 αβγά
  • 200γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα ελαφρύ )
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Στραγγίζετε καλά τις αγκινάρες, τις αλευρώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον αρακά.

Βήμα 4

Περιχύνετε με το μίγμα των αβγών τις αγκινάρες. Όταν η φριτάτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φυλλαράκια

Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/fritata-me-agkinares-kai-feta/

Share: