Όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους, φτιάχνουμε πολλά φαγητά που είτε συνοδεύουν τα μεσημεριανά μας είτε αποτελούν κυρίως γεύμα , όπως αυτή η μυρωδάτη πίτα που δεν χρειάζεται και φύλλο.
Περιέχει πολλές φυτικές ίνες , πρωτεΐνες απο τα αβγά, το τυρί και το γιαούρτι και πολλά φρέσκα λαχανικά.
Υλικά
- 3 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 300γρ. γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ¾ φλιτζανιού φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 250γρ. φέτα χαμηλή σε λιπαρά , λιωμένη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα αβγά, το γιαούρτι, τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τυρί και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Πηγή : https://www.olivemagazine.gr/recipe/gymni-kolokythopita-me-giaourti-kai-vr/