You are currently viewing Σαλάτα με ροβίτσα, πορτοκάλι και κρεμμύδι

Σαλάτα με ροβίτσα, πορτοκάλι και κρεμμύδι

Υλικά

  • 250γρ. ροβίτσα
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 50ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Ξεπλένετε τη ροβίτσα με κρύο νερό και τη σουρώνετε. Τη ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να λιώσει, για περίπου 40 λεπτά.

Καθαρίζετε το πορτοκάλι και το χωρίζετε σε λεπτές φετούλες, αφαιρώντας προσεκτικά τη λευκή μεμβράνη που τις περιβάλλει. Σε μια σαλατιέρα βάζετε τη ροβίτσα, το κρεμμύδι, τις φέτες του πορτοκαλιού, το σύγκλινο και τον δυόσμο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά της βινεγκρέτ. Ραντίζετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά με τα χέρια ή με δύο κουτάλες σερβιρίσματος. Σερβίρετε αμέσως.

Λίγα λόγια για τη ροβίτσα :

Η ροβίτσα είναι ένα νοστιμότατο όσπριο, λιγότερο δημοφιλές όμως από τα υπόλοιπα όσπρια, που μας αρέσει πολύ, γι αυτό και σας μαθαίνουμε ό,τι αξίζει να ξέρετε γι αυτήν.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Τι είναι
To μέγεθός της είναι μικρό, ίσως και μικρότερο από της φακής, ενώ ξεχωρίζει και για το πράσινο χρώμα της. Στα μεγάλα ατού της, ότι δεν χρειάζεται μούλιασμα αποβραδίς. Το μικρούτσικο αυτό όσπριο είναι θρεπτικότατο αφού περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο, κάλλιο καθώς και πολλές βιταμίνες. Η ροβίτσα είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους, ακόμα και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Share: