2 κ.σ. σπόροι τσία, μουλιασμένοι σε νερό για 30΄ και στραγγισμένοι
Instructions
Ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να πάρουν βράση 400 γρ. κιμάς σόγιας με 3,75 λίτρα νερό. Μόλις πάρουν βράση σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10΄. Στη συνέχεια σουρώνουμε τον κιμά σε τρυπητό και ξεπλένουμε.
Κατόπιν τον σουρώνουμε και τον στίβουμε πολύ καλά και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε αρχικά τα λαχανικά, ανακατεύουμε, κι έπειτα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το λάδι.
Στο τέλος ρίχνουμε πρώτα τη βρώμη κι έπειτα τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια.
Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε 2 ταψιά απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθρμούς.
Πλάθουμε σε 15 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στα ταψιά και ψήνουμε για 55΄.
Όταν πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, γιατί να μη ξεραθούν.