Υλικά
180γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή πούδρα αμυγδάλου)
55γρ βούτυρο βιολογικό
30γρ αμυγδαλοβούτυρο
30γρ νιφάδες βρώμης
10γρ ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)
15γρ ταχίνι (1 κσ)
1αυγό λιναρόσπορού (1 κσ κοπανισμένο λιναρόσπορο + 3 κσ νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά)
1κ.σ. cacao nibs (προαιρετικά)
1κ.γ. μέλι (προαιρετικά και μόνο για παιδιά άνω του έτους)1
Εκτέλση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε ένα χαρτί ψησίματος
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. (Η συνταγή γίνεται και χωρίς μίξερ)
Όταν ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μαζεύουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ δημιουργώντας μία μπάλα
Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε δημιουργώντας ένα μπαλάκι το οποίο πατάμε από τη μία πλευρά για να δημιουργήσουμε το μπισκότο
Μπορείτε να κάνετε και πιο πλακουτσωτά μπισκότα πατώντας το μπαλάκι με την παλάμη σας (εδώ θα χρειαστεί άλλος χρόνος ψησίματος)
Βάζουμε τα μπισκότα στο χαρτί ψησίματος αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους,
Ψήνουμε για 17 λεπτά εάν κάνουμε πιο παχουλά μπισκότα ή για 15 λεπτά (ή και λιγότερο αν τα κάνουμε πιο λεπτά).
Ελέγχουμε τα μπισκότα μας όσο ψήνουμε γιατί από φούρνο σε φούρνο οι θερμοκρασίες διαφέρουν.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα πιάσουμε γιατί είναι ακόμα μαλακά και σπάνε.
Πηγή : https://www.littlehandsblw.com/2020/06/yperoxa-mpiskota-amygdalou/