You are currently viewing Μπακαλιάρος με κουρκούτι στον φούρνο

Μπακαλιάρος με κουρκούτι στον φούρνο

Υλικά

  • 1 μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος (κομμένος σε κομμάτια) περίπου 1 κιλό
  • Για το κουρκούτι:
  • 1 κουτάκι μπύρα ή υγρή σόδα
  • 400-500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για το το ταψί
  • Αλάτι δεν χρειάζεται..έχει μπόλικο ο μπακαλιάρος

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε την μπίρα σιγά σιγά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε σφιχτός.
  2. Περνάμε τον μπακαλιάρο σε λίγο αλεύρι και τον βουτάμε στο χυλό. Κρατάμε λίγη ώρα το ψάρι πάνω από το μπολ να φύγει ο περιττός χυλός.
  3. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε όλα τα κομμάτια του ψαριού.
  4. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
  5. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα για περίπου 30΄
Share: