Υλικά
- 1 μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος (κομμένος σε κομμάτια) περίπου 1 κιλό
- Για το κουρκούτι:
- 1 κουτάκι μπύρα ή υγρή σόδα
- 400-500 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο για το το ταψί
- Αλάτι δεν χρειάζεται..έχει μπόλικο ο μπακαλιάρος
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το πιπέρι, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε την μπίρα σιγά σιγά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε σφιχτός.
- Περνάμε τον μπακαλιάρο σε λίγο αλεύρι και τον βουτάμε στο χυλό. Κρατάμε λίγη ώρα το ψάρι πάνω από το μπολ να φύγει ο περιττός χυλός.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε όλα τα κομμάτια του ψαριού.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα για περίπου 30΄