ΥΛΙΚΑ
2 τεμάχια ψαρονέφρι
2 πράσινα μήλα, κομμένα κυδωνάτα
2 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε χοντρές φέτες
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. σκόνη chili
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 230°C στον αέρα.
Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τα 2 τεμάχια ψαρονέφρι, τα λαδώνουμε και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές.
2Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε τα ψαρονέφρια και τα θρυμματίζουμε από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα μεγάλο ταψί.
3Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κρεμμύδια, το μήλο, τις γλυκοπατάτες, την πάπρικα, το κύμινο, το chili, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και με τα γάντια φορώντας γάντια μιας χρήσεως ανακατεύουμε καλά.
4Τα αδειάζουμε και αυτά στο ταψί, καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
5Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή: https://www.giorgostsoulis.com/syntages/kyrios-gevmata/psaronefri-me-glykopatates-kai-mila