You are currently viewing Μπιφτέκια γεμιστά με μελιτζάνες

Μπιφτέκια γεμιστά με μελιτζάνες

Υλικά

  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ζυμώνετε τo κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε κύβους, τις αλατίζετε και τις ψήνεστε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Πλάθετε το μίγμα του κιμά σε μπιφτέκια, τα πλαταίνετε στην παλάμη σας και βάζετε στη μέση μία κουταλιά από τις μελιτζάνες .Τα τυλίγετε με τον κιμά και τα πλάθετε ξανά σε μπιφτέκια ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε.

Βήμα 4

Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή σε μαντέμι που έχετε αφήσει να κάψει πολύ καλά ή σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή κολοκυθάκια πολύ φρέσκα κομμένα σε ροδέλες και μαριναρισμένα σε μίγμα από ελαιόλαδο, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.

Πηγή : olivemagazine

Share: