Για τα φαλάφελ
50 γρ. κινόα
120 γρ. νερό
150 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κινόα, το νερό, και αφήνουμε να βράσει η κινόα για 15 λεπτά και να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Βάζουμε στον πολυκόφτη την κινόα, τα 150 γρ. ρεβίθια που έχουμε κρατήσει, την τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο σε σκόνη, τον φρέσκο κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πλατύνουν και να γίνουν σαν δίσκοι.Μεταφέρουμε τα φαλάφελ σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Αναποδογυρίζουμε τα φαλάφελ ανά 10 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.Αφαιρούμε τα φαλάφελ από τον φούρνο.
Πηγή : https://akispetretzikis.com/recipe/6015/falafel-me-kinoa