You are currently viewing Κουνουπίδι κοκκινιστό

Κουνουπίδι κοκκινιστό

Συστατικά
1 κουνουπίδι
3 πατάτες, μέτριες
2 κρεμμύδια, μέτρια
2 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το κουνουπίδι. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια 2 εκ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστεί για περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών και νερό τόσο ώστε να καλύπτει λίγο το κουνουπίδι αλλά όχι να το καλύπτει εντελώς. Τέλος, ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να “κατέβει” η σάλτσα μας. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον κόλιανδρο.

Πηγή : https://akispetretzikis.com/recipe/3715/koynoypidi-kokkinisto

Share: