You are currently viewing Μπιφτέκι κοτόπουλο

Μπιφτέκι κοτόπουλο

  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1200 γραμ. κιμάς κοτόπουλο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. βρώμη
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι
  • λίγο μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να δόσουμε έξτρα νοστιμιά στο ρολό με κιμά κοτόπουλο στο φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, για να γίνουν διάφανα χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο (σπασμένο) και σοτάρουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Το μείγμα κιμά πρέπει να είναι αφράτο, όχι σφιχτό. Προσθέτουμε λίγο ζωμό στο ζύμωμα (περίπου 1/3 φλυτζανιού, όχι παραπάνω), αν το μείγμα φαίνεται σφιχτό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 40 λεπτά.

Share: