You are currently viewing Τηγανητές πατάτες φούρνου

Τηγανητές πατάτες φούρνου

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cupsTIP

1 λίτρο νερό
2 κ.σ. ξίδι
αλάτι
2 πατάτες, μεσαίες
5 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο ταψί και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλύψει τις πατάτες. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Πηγή :https://akispetretzikis.com/recipe/5645/thganhtes-patates-foyrnoy

Share: